De perfecte schutting kopen: meerwaarde voor je tuin

De perfecte schutting kopen: meerwaarde voor je tuin

24 januari 2022
 Categorieën: Omheiningen, Blog


Het is fijn om in je eigen tuin wat privacy te hebben. Daarom wordt vaak een schutting geplaatst, zodat de buren geen inkijk hebben. Wie een schutting wil kopen kijkt echter beter verder dan enkel het praktische aspect ervan. De juiste tuinafscheiding draagt bij aan de uitstraling van je tuin!

Natuurlijk of kunststof
Wil je een schutting kopen, bijvoorbeeld bij Schuttingbouw van Schijndel, dan is er een belangrijke beslissing die je moet maken: kies je voor een natuurlijke wand of liever kunststof? Een natuurlijke wand kan bestaan uit een houten tuinafscheiding, of geweven matten. Een kunststof omheining is over het algemeen vervaardigd uit composiet, een mix van kunststoffen en houtvezels.

Composiet
Hou je van een strakke uitstraling voor je tuin, met rechte borders, grote tuintegels op het terras, en gesnoeide perkjes? Dan lijkt een composieten schutting goed geschikt voor jouw tuin. Deze kunststof tuinomheiningen kunnen in elke gewenste kleur worden vervaardigd en zijn erg kleurvast, na één seizoen settelen in je tuin.

Omdat dit type schuttingen al van bij de productie hun vaste kleur krijgen, hoeven ze niet regelmatig worden geschilderd. Een composiet of kunststof schutting is dus perfect geschikt voor wie een tuin wenst met weinig onderhoud!

Hout
Houten hekwerk voor je tuin is over het algemeen iets goedkoper dan kunststof. Wie ervoor kiest om dit type schutting te kopen moet wel rekening houden met een beetje onderhoudswerk. Hout leeft, zelfs nadat het gekapt is, als je dus graag een kleurvaste tuinafscheiding wilt, dan zal je je houten hekwerk af en toe een likje verf moeten geven.

Het variabele aspect van een houten schutting heeft charme. Je hekwerk evolueert mee met de natuur en dit past in bepaalde types van tuinen waar niet alles strak hoeft te zijn. Een houten schutting leent zich ook perfect om de uitstraling van je tuin te veranderen. Een ander kleurtje, of het bevestigen van bloempotten of decoreren met kleurrijke vogelnestjes, het kan allemaal!

Matten of vlechtwerk
Wil je graag de absolute natuurlijke toer op en de schutting van je tuin zoveel mogelijk laten opgaan in het geheel? Dan lijken matten hiervoor erg geschikt. Een mat als schutting bestaat uit fijne takjes, dit kan wilg zijn, riet, boomschorsmat, bamboe of nog iets anders.

Vlechtwerken schuttingen zijn vaak relatief goedkoop, maar boeten hierdoor ook wat in aan stevigheid. Je kunt ze monteren in een frame of tegen tuindraad. Ze evolueren met de natuur mee en zijn perfect geschikt voor de landelijke tuin. Denk goed na over de uitstraling van je tuin wanneer je een schutting kopen wil, de juiste schutting zorgt voor de finishing touch!